LicenciranjeKupovinom licenciranog softvera osiguravate vlastito poslovanje u skladu sa zakonom i propisima

Osigurajte poslovanje u skladu sa zakonom

Softverska licenca je pravni instrument koji određuje način upotrebe i distribucije softvera. Većina softvera je zaštićena autorskim pravima. Tipična softverska licenca omogućava krajnjem korisniku upotrebu jednog ili više primjeraka softvera, pri čemu se bilo koje odstupanje od dozvoljene upotrebe smatra kršenjem autorskog prava.

Prava i načini upotrebe softvera definisani su u Sporazumu o licenci sa krajnjim korisnikom (EULA – End User Licence Agreement), koji korisnik u većini slučajeva mora prihvatiti, ukoliko se odluči da koristi željeni softver.

U većini slučajeva, proizvođač softvera zadržava vlasništvo nad softverom, a krajnji korisnik isključivo kupuje pravo na upotrebu tog softvera.

Moguće sankcije koje nadležni organi mogu izreći protiv vas:

Na našem tržištu često se nude neodgovarajuće licence, odnosno piratizovani proizvodi, te Vam sugerišemo da se prije kupovine bilo koje licence, informišete, kako bi izbjegli sankcije i evenutalne dodatne troškove.

Informacije o cijenama i uslovima kupovine možete dobiti ukoliko nas kontaktirate preko telefona (+387 35 63 11 11 ) ili preko online kontakt forme. 

Zakažite besplatne konsultacije

Ukoliko vam je potrebna pomoć u finansijama i vođenju biznisa, popunite formular kako bismo održali besplatne konsultacije i pronašli najbolje rješenje za Vaše probleme.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.