abc Knjigovodstvo

U projektu abc KNJIGOVODSTVO učestvuju četiri partnera: CHRONOS doo Zenica, FEB dd Sarajevo, FinTech doo  i Billans BH doo Sarajevo.

Ideja se rodila u Zenici, gdje je samostalno, u organizaciji CHRONOS doo Zenica, u periodu februar – mart 2012. godine održana prva edukacija. Kasnije se obuka proširila na Sarajevo i Tuzlu.

Razlog pokretanja ove obuke je činjenica da prvenstveno mladi ljudi, sa fakulteta ili iz srednje škole, dolaze sa vrlo malo praktičnog znanja. Formalno obrazovanje ne obuhvata baš puno praktičnog rada i uči se uglavnom teorija.
Takođe, nadležne službe za zapošljavanje nemaju slične projekte, pa smo se odlučili da kroz ovaj projekat pokušamo premostiti tu prazninu u formalnom obrazovanju.

Počeli smo sa edukacijom iz osnova knjigovodstva i računovodstva, gdje se polaznici upoznaju sa osnovnim pravilima, pojmovima, principima i dr. na ovom polju, pa se u toku prošle godine iskazao interes za naprednim ciklusima.
Edukaciju radimo u kombinaciji teorija – praksa, pri čemu simuliramo rad privrednog društva kroz uobičajene poslovne promjene, pri čemu koristimo program e-računovodstvo partnera Billans BH International doo Sarajevo.

Obuka je namijenjena studentima, pripravnicima, nezaposlenima, vlasnicima biznisa, odnosno svima koje interesuje ova oblast i treba im da bi dobili zaposlenje ili usavršili svoje radne vještine.

Nakon završene obuke svaki polaznik polaže ispit, nakon čega dobije Certifikat o uspješno završenoj obuci, koji ima značaj u smislu dodatne reference koja se navodi u CV.

Nakon završene obuke sa svim polaznicima ostajemo u kontaktu i oni imaju mogućnost da nas konsultuju ako imaju neki praktičan problem ili pitanje. Sa završetkom obuke ne prestaje naša saradnja.

 

FinTech d.o.o.

 

Feb dd Sarajevo

 Chronos d.o.o. Zenica

chronos

Informaciono-Softverska podrška

BILLANS INTERNATIONAL BH d.o.o.

Powered By Wordpress. © 2015 by FinTech d.o.o.